Cornuri expirate au fost găsite, marţi, la un liceu din Cluj-Napoca, în urma unui control declanşat pentru verificarea derulării programului "Laptele şi cornul", după ce au existat informaţii că elevii şcolilor centrale nu consumă produsele, şi joacă fotbal cu ele.
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, marţi, la Liceul "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, unde a însoţit o echipă de control, că produsele din programul "Lapte şi corn" care nu sunt consumate de elevi ar trebui să fie redistribuite în comunităţi de romi sau la case de copii.
"Am avut mai multe sesizări venite din partea părinţilor în legătură cu modul de desfăşurare a programului guvernamental «Laptele şi cornul», că sunt cazuri în care cornul este uscat, tare, că se dă a doua zi, că laptele se alterează foarte repede. Am vrut să vedem care este situaţia şi am declanşat o acţiune de control împreună cu mai multe instituţii. Au fost verificate mai multe şcoli din cartiere şi din zona centrală a municipiului.
Ideea este de a nu se arunca laptele şi cornul, pentru că am primit sesizări că în şcolile din zona centrală foarte mulţi copii refuză să consume laptele şi cornul primit, pentru că părinţii îşi permit să le pună pachete cu mâncare. Vrem ca acest program să îşi atingă scopul, iar dacă rămân produse, să poată fi redistribuite în comunităţi de romi sau case de copii şi ar fi păcat să ajungă să fie folosite ca minge de fotbal", a spus Vuşcan.
Potrivit acestuia, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au descoperit, marţi, la Liceul "Zsigmond Janos" cornuri expirate, "care prezentau modificări organoleptice", depozitate în alte zone decât cele destinate cornurilor din consumul zilnic.
"Erau depozitate cornurile care au rămas neconsumate, ceea ce este nepermis, acestea trebuie distruse după ziua în care a expirat va