Într-o postare recentă pe blogul său, Dan Voiculescu laudă dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală, adoptată de Camera Deputaţilor (da, dacă nu ştiaţi, Voiculescu are şi blog, este „cool- mogul” cum îi place să se autointituleze). „Am iniţiat acest proiect pe 1 februarie 2012”, spune cool-mogul. Dacă vă amintiţi, acesta a fost şi motivul primei demisii a lui Dan Voiculescu din Parlament, faptul că iniţiativa sa nu a fost adoptată în legislatura trecută. Vom reveni la acest aspect ceva mai încolo.
În felul lui, Dan Voiculescu este un mogul cinstit. La acest moment, vă întrebaţi probabil dacă n-am luat-o razna?!... Nu, dragi cititori, n-am făcut decât să citez o intervenţie publică a lui Traian Băsescu. Avea dreptate atunci când susţinea acest lucru: Dan Voiculescu nu a ascuns niciodată proprietatea şi finanţarea grupului de presă Intact, aşa cum au făcut alţi „colegi moguli” cu trusturile lor. Dan Voiculescu s-a declarat întotdeauna un duşman al preşedintelui şi a acţionat ca atare, mai puţin în 2004 când a dat fuguţa să se urce în barca guvernamentală. Dan Voiculescu şi-a folosit întotdeauna ziariştii ca pe clapele unui pian în atingerea scopurilor sale politice. Deci, din aceste puncte de vedere, un mogul cinstit. Însă nu suficient de cinstit!...
Când vine vorba despre problemele sale cu Justiţia, atunci se schimbă treaba. Şi revin astfel la subiectul de la începutul articolului. În 2012, cu puţin înainte de o sentinţă la Înalta Curte în dosarul de corupţie în care este inculpat, Felix - pentru că, de acum, se tranformă în Felix, umilul slujbaş al Securităţii ceauşiste - demisionează brusc din Parlament, astfel că dosarul i se întoarce la Tribunalul Bucureşti. Public, îşi justifică demisia prin neadoptarea iniţiativei sale privind evaziunea fiscală. Praf în ochii proştilor!
În decembrie 2012, candidează din nou, este ales, dar, strategic, nu depun