Este vorba de modul în care angajații marii companii energetice vor mai beneficia de biletele de odihnă și tratament. În acest sens, administrația a întocmit un regulament, supus ieri analizei comisiei paritare. Sindicatele din FNME vor veni cu alte propuneri de regulament, fiindcă cel propus de administrație, spun liderii, dezavantajează angajații CEO.
Nu toți liderii de sindicat gândesc la fel, o parte apreciind propunerile administrației, în sensul ca achiziționarea biletelor să nu se mai facă prin firmele de turism administrate de sindicaliști. Fiindcă nu a existat un consens, ședința comisiei paritare s-a amânat pentru astăzi.
Amânare
În opinia liderului Sindicatului „Lignitul” Oltenia, Constantin Crețan, colegii lui de la Federația Națională Mine Energie (FNME) nu vor să renunțe „la afacerile pe spatele angajaților CEO”: „Nu vor să renunțe la comercializarea biletelor de odihnă și tratament, prin firmele lor de apartament, pentru că până acum s-a furat ca-n codru! Am amânat discuția pentru mâine (azi, n.red), pentru că regulamentul administrației este unul care pune lucrurile la punct în această problemă”, a spus Constantin Crețan.
„Salariații riscă să nu mai beneficieze de bilete”
Unul dintre liderii FNME, vicepreședintele Constantin Mitrescu, spune că regulamentul administrației scârțâie: „În propunerea administrație, salariatul trebuie să-și procure singur biletul, iar compania să-l achite într-un anumit termen. Să zicem câteva luni. Și asta, dacă există fonduri. În acest fel, salariații riscă să nu mai beneficieze de bilete, deoarece agențiile de turism vor percepe comisioane mari, iar în al doilea rând, nu cred că ar avea de unde să dea 60, 70 de milioane de lei vechi pe un bilet, iar CEO să i-l plătească nu știu în cât timp. Noi vom face alte propuneri, vom merge pe vechea procedură, adică administrația să achiziționez