Odată cu încheierea iernii, medicii atrag atenția că un fenomen aparent banal ar putea avea consecințe mai grave. Este vorba despre astenia de primăvară, care afectează pacienții la ieșirea din iarnă și intrarea în primăvară.
Potrivit medicilor, astenia se caracterizează prin stare generală proastă, indispunere permanentă, tristețe, pierderea interesului pentru activitățile care altă dată erau plăcute, pierderea poftei de mâncare, anxietate, depresie și scăderea memoriei.
“Pe timpul iernii, organismul a fost obișnuit cu un anumit tip de alimentație, mai puțin bogat în vitamine, iar intrarea în primăvară îl bulversează. Lipsa poftei de mâncare în cazul asteniei poate duce la boli digestive mai grave. De aceea, în tratamentul asteniei, un factor important îl reprezintă alimentația echilibrată. Pacienții trebuie să consume foarte multe fructe și legume, dar și alimente care conțin în special vitamina C”, a declarat medicul de familie Angela Bica.
Odată cu încheierea iernii, medicii atrag atenția că un fenomen aparent banal ar putea avea consecințe mai grave. Este vorba despre astenia de primăvară, care afectează pacienții la ieșirea din iarnă și intrarea în primăvară.
Potrivit medicilor, astenia se caracterizează prin stare generală proastă, indispunere permanentă, tristețe, pierderea interesului pentru activitățile care altă dată erau plăcute, pierderea poftei de mâncare, anxietate, depresie și scăderea memoriei.
“Pe timpul iernii, organismul a fost obișnuit cu un anumit tip de alimentație, mai puțin bogat în vitamine, iar intrarea în primăvară îl bulversează. Lipsa poftei de mâncare în cazul asteniei poate duce la boli digestive mai grave. De aceea, în tratamentul asteniei, un factor important îl reprezintă alimentația echilibrată. Pacienții trebuie să consume foarte multe fructe și legume, dar și alimente care c