Senatul României consideră că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să analizeze posibilitatea acordării de măsuri compensatorii părţilor afectate de Proiectul de Directivă privind produsele din tutun, informează un comunicat de presă.
"Această solicitare de măsuri compensatorii ar însemna că orice agricultor a cărui cultură de tutun va fi afectată, orice IMM de ambalaje care pierde contracte, orice producător de ţigarete care nu îşi mai poate folosi brandul, orice retailer care pierde clienţi, orice om afectat de restrângerea activităţii va fi îndreptăţit, conform avizului Senatului, să ceară despăgubiri. Rămâne de văzut cine le va acorda - aceeaşi Comisie Europeană care a redactat Proiectul de Directivă şi care îşi arogă competenţe dincolo de limitele Tratatului, sau statele membre, adică aceleaşi bugete naţionale, care vor avea, oricum, scăderi de venituri din accize şi TVA", a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs, JTI România, Moldova şi Bulgaria.
F.A. Senatul României consideră că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să analizeze posibilitatea acordării de măsuri compensatorii părţilor afectate de Proiectul de Directivă privind produsele din tutun, informează un comunicat de presă.
"Această solicitare de măsuri compensatorii ar însemna că orice agricultor a cărui cultură de tutun va fi afectată, orice IMM de ambalaje care pierde contracte, orice producător de ţigarete care nu îşi mai poate folosi brandul, orice retailer care pierde clienţi, orice om afectat de restrângerea activităţii va fi îndreptăţit, conform avizului Senatului, să ceară despăgubiri. Rămâne de văzut cine le va acorda - aceeaşi Comisie Europeană care a redactat Proiectul de Directivă şi care îşi arogă competenţe dincolo de limitele Tratatului, sau statele membre, adică aceleaşi bugete naţionale, care vor avea, oricum, scăderi de venituri din accize şi TVA", a precizat Gil