Şefii administraţiilor locale din Gorj au dezavuat ideea ca strângerea şi colectarea deşeurilor menajere să se facă în sistem integrat şi de către Asociaţia de dezvoltare intercomunitară în domeniul serviciilor publice de salubrizare „ADIS” Gorj. Ieri, în cadrul unei dezbateri prezidată de preşedintele Consiliul Judeţean, Ion Călinoiu, şi la care au participat 50 de primari, s-a rediscutat problematica ADIS Gorj ce are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor de salubrizare a localităților, pe baza Planului de dezvoltare al județului Gorj și furnizarea acestor servicii, sub autoritatea fiecărui membru asociat. Din startul discuţiei, şeful judeţului le-a atras atenţia edililor că „trebuie să găsim soluţii clare pentru a realiza acest proiect, aşa că nu există nu se poate. Trebuie să existe soluţii în conformitate cu legea”.Edilii, ba câr, ba mâr
În cadrul discuţiilor, Costel Podaru, manager al oraşului Rovinari şi co-director al ADIS Gorj, le-a vorbit primarilor despre avantajele acestui proiect ce constau şi în atragerea a circa 50 milioane de euro la nivelul judeţului Gorj. De asemenea, acesta a mai subliniat faptul că, spre deosebire de alte judeţe din ţară, Gorjul „este privilegiat că a primit acest proiect”. Acest punct de vedere n-a fost însă pe placul unor edili care au respins o astfel de colectare integrată la nivelul judeţului.
În acest sens, primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a considerat nefiresc să dea afară 120 de angajaţi care se ocupă şi de salubrizarea localităţii pentru a face loc ADIS-ului. „Se colectează foarte prost, iar la ţară oamenii nu vor să facă contracte. Suntem într-o situaţie foarte delicată. Pentru mine este o piatră, o scot şi vi-o dau dumneavoastră. Vă dau o piatră de moară, pentru că n-o să reuşiţi să plătiţi această activitate”, susţinea edilul şef din Motru.