Nu doar oamenii, ci si animalele au nevoie de romantism pentru a procrea. Exemplarele din specii pe cale de disparitie se afla, de cele mai multe ori, in captivitate, ceea ce face ca presiunea imperecherii sa fie inca si mai mare.
Si cum tot mai multe specii sunt amenintate de pericolul disparitiei, ingrijitorii din rezervatii si parcuri zoologice nu pot sta cu mainile in san, asa ca incearca sa faciliteze "apropierea" dintre animale. Astfel, acestia vin in sprijinul biodiversitatii cu sunete clasice de pian sau cu aromele ierburilor afrodiziace.
Mentalfloss prezinta o serie de metode practicate pentru a stimula imperecherea animalelor aflate pe cale de disparitie.
O pereche de testoase de Galapagos de la gradina zoologica din Londra a fost ajutata sa se imperecheze de muzica pianistului francez Richard Clayderman. Interpretul le-a sustinut un concert de pian live, pe data de 7 februarie, cand le-a interpretat atat melodii de pe cel mai nou album al sau, cat si clasice precum "Balada pentru Adeline". Din nefericire pentru artist, nu muzica le-a ajutat pe testoase sa se imperecheze, ci morcovii pe care ingrijitorii s-au gandit sa ii ofere la un moment dat.
Si animalele au nevoie de intimitate pentru a face pasul cel mare. Luna aceasta ursilor Panda Yang Guang si Tian Tian, de la gradina zoologica din Edinburgh, li s-a oferit posibilitatea sa aiba parte de o intalnire intima, intrucat femela se afla in perioada de maxima fertilitate. Ingrijitorii au inchis camerele de supraveghere si au creat un culoar de trecere intre custile celor doi.
Cimpanzeii sunt animale extrem de impulsive si independente. Femelele, daca sunt supuse presiunii, nu sunt deloc dornice de a se imperechea. Acestea trebuie sa fie foarte relaxate pentru a trece la fapte, asa ca au nevoie de afectiune si rasfat. Nevoia cimpanzeilor vine din fap