Sentinţă irevocabilă de evacuare, în cazul cinematografului Dacia din Mănăştur, părăsit de ani de zile: firma care l-a închiriat e obligată astăzi de instanţă să elibereze spaţiul iar primarul Emil Boc spune că va reabilita clădirea, pe modelul cinematografului din Mărăşti.
"Sunt bani prevăzuţi în buget, în 2013, pentru reabilitare", spune azi primarul Emil Boc. Este vorba de o sumă consistentă, 500.000 lei, pentru reabilitarea clădirii.
Primăria Cluj-Napoca are pe rolul instanţelor două procese cu firma care a închiriat spaţiul - 81/1285/2013 pe rolul Tribunalului Cluj, având ca obiect despăgubiri şi evacuare cu termen în 8 martie, dar şi Ordonanţa Preşedenţială nr. 28388/211/2012, judecată cu recurs, ultimul termen fiind în 25 februarie. amânat din lipsă procedură, pentru care următorul termen nu a fost stabilit.
Amintim, cinematograful din Mănăştur a fost incendiat de două ori, cel mai probabil de persoane fără adăpost, având în vedere că imobilul e părăsit de ani de zile. Autorii nu au fost prinşi.
RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca - Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. Dosarul cinematografului Dacia se judecă din 2010 şi a ajuns la Curtea de Apel Cluj.
În noiembrie 2011, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a menţinut decizia.
Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Ro