Primăria Municipiului Timişoara a înregistrat primul succes în lupta în justiţie pentru salvarea Casei Mühle, prin aprobarea ordonanţei preşedinţiale care prevede obligaţia de a pune în operă măsurile de siguranţă şi de conservare a monumentului istoric. Astfel, prin aprobarea ordonanţei preşedinţiale, cu privire la imobilul situat în Timişoara, B-dul Mihai Viteazul nr.3, (monument istoric, fiind cuprins în Anexa la Ordinul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2361/2010), proprietarul Casei Mühle, Stancu Ionel, trebuie să ia măsuri de protejare a clădirii cu un sistem care să nu permită apei meteorice, umidităţii şi aerului să îl influenţeze, sistem ce se poate amplasa pe structura actuală sau independentă fără a afecta construcţia în stadiul actual.
Termenul de implementare a acestor măsuri este de 10 zile de la comunicarea sentinţei. În cazul în care măsurile de protejare nu vor fi puse în aplicare de către proprietar în termenul fixat, instanţa autorizează ca Primăria Timişora să execute lucrările pe cheltuiala pârâtului. Ordonanţa preşedinţială este emisă în condiţiile existenţei unui proces civil între Primăria Timişoara şi Stancu Ionel, care prevede obligaţia proprietarilor de a readuce monumentul în starea iniţială. În paralel există două plângeri penale pentru nerespectarea autorizaţiei de construcţie, respectiv pentru nerespectarea legii monumentelor istorice.
„Câştigarea acestui prim proces se constituie într-un semnal important cu privire la angajamentul hotărât al Primăriei Muncipiului Timişoara de a proteja cu orice preţ patrimoniul istoric al Timişoarei şi de uza de toate prerogativele prevăzute de lege pentru a împiedica abuzurile în acest domeniu”, spune viceprimarul Dan Diaconu.
Primăria Municipiului Timişoara a înregistrat primul succes în lupta în justiţie pentru salvarea Casei Mühle, prin aprobarea ordonanţei preş