Organizarea licitaţiei pentru restul lucrărilor la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se apropie cu paşi repezi, a anunţat azi primarul Emil Boc, care a vorbit despre noutăţile care sunt luate în considerare pentru finalizarea obiectivului. De asemenea, edilul a spus că a "luat învăţăminte" din întreţinerea stadionului Cluj Arena, lucru care va duce la economii pe termen lung în cazul construcţiei din vecinătatea stadionului.
"Ne apropiem de pașii decisivi în vederea organizării licitației pentru restul lucrărilor rămase de finalizat. În restul rămas am adăugat câteva noutăți. Am spus și ieri de acel video box, un cub modern. Peste tot în Europa, sălile de sport au acel video box care dau prestigiu și ținuta necesară. Am cerut să fie la acest standard pentru a organiza competiții la cel mai înalt nivel. Am impus pardoseală sport demontabilă. Am avut experiența cu Cupa Davis la Sala Sporturilor. La diferite competiții ai nevoie de alt tip de pardosea și, în loc să o uzezi pe cea existentă, o schimbi cu una adecvată situației. Am solicitat și scaune suplimentare. Erau prevăzute 7.000 de scaune inițial, vor fi 7.222", a declarat Emil Boc.
Pe lângă modificările interioare, Sala Polivalentă va avea şi câteva elemente noi în exterior. "Pentru a economisi bani la întreținerea sălii am impus panouri fotovoltaice care vor diminua substanțial costurile de întreținere. 20 de panouri solare amplasate spre Sud înseamnă 50% economie la prepararea apei calde. Am aprobat o fațadă translucidă din policarbonat, se integrează perfect cu Cluj Arena. Această structură îi va da o imagine modernă și care o va integra în acest ansamblu sportiv", a completat primarul Clujului.
"M-am uitat la întreținerea stadionului Cluj Arena și am luat învățăminte care vor econimisi pe termen lung", a ţinut să mai precizeze edilul.
Valoarea contractului ce urmează să fie licitat este 33 d