Mai mulți profesori și antrenori suceveni de la Liceul cu Program Sportiv au lansat ieri, în incinta sălii de sport a școlii, cartea „Aspecte ale refacerii după efortul sportiv”. Această carte reprezintă finalitatea proiectului Leonardo, care s-a desfășurat în Germania și a avut drept scop dezvoltarea competențelor profesionale ale profesorilor antrenori în domeniul pregătirii psihologice a sportivilor de performanță, prin învățarea și aplicarea de noi tehnici de lucru în domeniul refacerii după efortul depus în antrenamente și competiții.
Beneficiarii acestui proiect au fost nouă dintre profesorii și antrenorii de la LPS Suceava, mai exact Ioan Radu, Aurel Constantin, Ciprian Anton, Ilie Pâțu, Ionel Țugurlan, Dumitru Livadaru, Ionuț Beligan, Bogdan Jelesneac și Radu Mihalescu, fiecare dintre ei având o contribuție în cele trei mari capitole ale acestei cărți. În cadrul proiectului din Germania, delegația suceveană a avut ocazia să vadă mai multe baze sportive din diverse sporturi, în care au luat contact și cu metodele moderne de refacere ce se practică în această țară şi care au făcut mai apoi obiectul cărții lansate ieri.
Mijloacele și metodele de refacere din carte vor fi utile celor ce practică sportul de performanță și nu numai
Directorul LPS Suceava, profesorul Ioan Radu, și-a exprimat regretul că instituția pe care o conduce nu poate oferi elevilor și sportivilor săi aceleași condiții ca în Germania, dar a promis că va face tot posibilul să le îmbunătățească pe cele existente, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții mai mult decât decente.
„Conform procedurii de derulare a unui proiect de tipul celui pe care l-am avut noi, Leonardo da Vinci, trebuie să existe o finalitate, iar la noi a fost această carte pe care am editat-o împreună cu colegii mei. Ceea ce am făcut noi în Germania, în acest proiect, are o