Sorin Ovidiu Vîntu a cerut miercuri instanţei Judecătoriei Sectorului 4 să respingă cererea lui de eliberare condiţionată, pentru ca procurorii să nu demareze anchete de cercetare privind modul de eliberare, făcând astfel o paralelă cu cazul eliberării lui Sile Cămătaru.
Judecătoria Sectorului 4 a dezbătut miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu, formulată după ce Comisia Penitenciarului Jilava a stabilit că acesta îndeplineşte condiţiile eliberării în cazul condamnării la un an de închisoare primită în dosarul şantajării lui Sebastian Ghiță.
La termenul de miercuri al procesului, avocatul lui Vîntu a spus în faţa instanţei că acesta poate fi eliberat condiţionat.
În ultimul cuvânt, Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus judecătorului că, în opinia sa, există riscul ca magistratul să fie cercetat dacă admite cererea şi dispune eliberarea sa condiţionată.
"Faceţi-vă un bine, domnule preşedinte, şi respingeţi cererea, pentru că altfel o să vă ia Parchetul la întrebări", a declarat, ironic, Vîntu în faţa instanţei.
Judecătoria Sectorului 4 a rămas în pronunţare în acest caz, urmând să decidă dacă admite sau nu cererea de eliberare condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu.
În cazul în care cererea va fi admisă, Sorin Ovidiu Vîntu nu va fi eliberat decât după ce o instanţă superioară, respectiv Tribunalul Bucureşti, va judeca eventuala contestaţie făcută de procurori.
În 25 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Anterior, Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese, în 20 decembrie 2012, cererea de eliberare după executarea a două treimi din pedeapsă.
Procurorul aflat atunci la judecarea cauzei a susţinut că Vîntu a purtat din penitenciar peste 3.300 de discuţii telefonice şi că nu a respectat anumite norme ale închisorii.
În replică, Vîntu a s