Liberalii clujeni neagă că, prin achiziţiile din ultima vreme, partidul lor ar încerca să echilibreze raportul de forţe în USL. Pentru PDL, Stănişoară a devenit brusc „gunoi", „lichea" şi „lacheu".
După Sorin Frunzăverde, PNL a achiziţionat al doilea prim-vicepreşedinte al PDL, alt fost ministru, dar şi lider de grup al PDL în exerciţiu, la Camera Deputaţilor, Mihai Stănişoară. Din numărul doi în partid, Stănişoară a devenit, dintr-o dată, pentru foştii săi colegi, demn de epitete nu tocmai măgulitoare.
Potrivit unor surse din PNL se pregăteşte un alt transfer de marcă, primarul Braşovului, George Scripcaru. Acesta se pare că a negociat mai întâi cu social-democraţii, fără să ajungă la un acord. Nici în PNL nu are, însă, covorul roşu întins la picioare, atâta vreme cât liderii locali liberali, atât predecesorul lui Scripcaru, fostul primar, actualul senator Ioan Ghişe, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi al organizaţiei judeţene a PNL, Aristotel Căncescu, se opun categoric acceptării lui Scripcaru în partid. Noua achiziţie a liberalilor a provocat deja reacţii, aceştia fiind acuzaţi că readuc în prim-plan PDL-işti pe care votul majoritar din decembrie a vrut să-i scoată din viaţa politică. Pe de altă parte, după racolarea fostului ministru PDL-ist s-au înmulţit vocile care, încă de la achiziţionarea primarului Sibiului, Klaus Johannis, sugerau că, prin aceste mişcări, liberalii ar încerca să echilibreze raportul de forţe din interiorul USL.
Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, respinge ambele acuzaţii. „Nu recuperăm PDL-işti. După cum se vede, luăm doar oameni de valoare, pentru că ni se pare un lucru firesc şi nu încercăm să echilibrăm ceva în USL. Pur şi simplu am deschis uşa unor politicieni importanţi, care şi-au dat seama că PDL nu mai are nici un viitor şi au încercat să-şi caute un alt partid în care să se poată