Apa potabilă ar putea ajunge la robinetele sucevenilor doar între anumite ore, ca urmare a restricţiilor impuse de furnizori societăţii care asigură acest serviciu – ACET.
Directorul societăţii furnizoare de servicii de apă rece şi canalizare, Ştefan Groza, prezent ieri la şedinţa lunară cu conducerea asociaţiilor de proprietari, a lansat un avertisment public asupra pericolului ca ACET să nu mai poată furniza apa rece 24 de ore din 24.
„Februarie este prima lună în care ACET nu a reuşit să se achite de toate datoriile pe care le avem şi noi, la rândul nostru, către cei mai mari furnizori – E.ON, Apele Române, furnizorii de materiale pentru tratarea apei şi asigurarea mentenanţei şi întreţinerii sistemului. Pur şi simplu ne-am blocat la finele lunii februarie – avem restanţe de 30 de miliarde de lei vechi şi dacă nu vom încasa aceşti bani în perioada următoare, începe tăvălugul. Cresc datoriile, se calculează penalizări, etc. E.ON-ul nu are mamă, nu are tată, s-ar putea să fim în imposibilitatea de a furniza apă 24 de ore din 24. Asta este pericolul cel mai mare şi nu vrem să ajungem acolo”, a declarat Ştefan Groza.
Pe lângă restanţele pe care le are de recuperat de la populaţie, ACET este împovărată şi de datoria imensă, de aproape zece milioane de lei, pe care o are de recuperat de la Termica pentru apa utilizată la furnizarea căldurii şi apei calde.
Plata eşalonată a datoriilor, ignorată de unele asociaţii de proprietari
Conducerea ACET s-a arătat nemulţumită de faptul că nici măsurile luate pentru recuperarea restanţelor nu au dus la o creştere simţitoare a încasărilor de la populaţie.
„Pentru cele 16 scări de bloc debranşate de către ACET au fost încheiate 11 grafice de eşalonare cu asociaţiile de proprietari. Din cele şase asociaţii care au ajuns deja la primul termen de achitare a unei plăţi eşalonate, doar Asoc