Mike Corbat, noul CEO al Citigroup, a treia cea mai mare bancă din Statele Unite din punct de vedere al activelor, a anunţat marţi care sunt ţintele de profit pe care şi le-a asumat pentru 2015, în contextul în care grupul bancar cu cea mai extinsă reţea din lume a identificat 21 de pieţe, printre care şi România, unde trebuie să-şi îmbunătăţească activitatea sau să renunţe la operaţiuni, notează Reuters.
Corbat a anunţat încă de la sfârşitul anului trecut, când i-a luat locul fostului CEO Vikram Pandit, că operaţiunile de consumer banking din România, respectiv serviciile destinate persoanelor fizice, urmează a fi restrânse semnificativ pe baza unui plan de repoziţionare ce presuspune eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor grupului bancar.
Astfel, în România, Citigroup se va poziţiona pe segmentul dedicat companiilor.
"Deşi Citibank România are un portofoliu puternic şi cu o creştere rapidă, în actualul context economic nu va putea sa atingă, suficient de repede, dimensiunea şi profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi să işi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din România, segment pe care banca este puternică", se arăta într-un comunicat din decembrie.
Grupul a intrat pe piaţa bancară din România în 1996 şi are în prezent circa 460 de angajaţi.
Lista neagră a Citigroup
Anul trecut, profitul net al grupului care a primit, alături de Bank of America, cel mai mare sprijin de stat în timpul crizei financiare a fost de 7,5 miliarde de dolari, în scădere cu 32,5% faţă de 2011, când a înregistrat un profit de 11,1 miliarde de dolari, potrivit datelor comunicate de companie în ianuarie.
În vederea îmbunătăţirii rezultatelor financiare, Corbat a anunţat că au fost identificate 21 de pieţe la nivel global unde vor exista restructurări, red