Partidele de amor regulat, mai nou, pot avea efecte pozitive asupra creierului susţin specialiştii. Rezultatele unei cercetări realizate în Italia expun o teorie potrivit căreia oamenii devin mai inteligenţi atunci când se îndrăgostesc.
Cercetătorii au examinat sângele a trei grupuri de voluntari care se aflau într-o relaţie serioasă, erau singuri sau îşi făcuseră de curând un partener, scrie „The Daily Mail”. Membrii ultimului grup au raportat un nivel crescut al celulelor nervoase şi o activitate mai intensă a creierului faţă de ceilalţi participanţi spune studiul realizat la Universitatea Pavia din Italia.
Amor frecvent, stres puţin
Care au fost rezultatele finale ale cercetării? Activitatea creierului este mult mai intensă pentru un proaspăt îndrăgostit, faţă de persoanele implicate în relaţii de lungă durată. O altă concluzie inedită pe care specialiştii au expus-o se referă la modul în care sexul influenţeză modul de procesare al informaţie. Aceştia au descoperit că amorul practicat frecvent reduce stresul şi creşte puterea creierului.
Un exemplu în acest sens? Madonna, a cărei viaţă intimă a fost profund mediatizată în presă, se presupune că ar fi supradotată din punct de vedere intelectual, cu un IQ de 140.
Toate aceste constatări au fost confirmate de un studiu realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite ale Americii.
Pentru această cercetare au existat două grupuri de şobolani, ale căror activităţi şi comportamente au fost studiate diferit. Primul grup de masculi a fost privat de activitate sexuală, în timp ce subiecţii celui de-al doilea grup au avut contact sexual zilnic.
La sfârşitul experimentului, specialiştii au aflat că şobolanii din primul grup au un nivel mai mare de celule nervoase şi mai puţin hormoni de stres în corp faţă de celălalt grup.
În afara acestor ipoteze , s-a descoperit