Consilierii USL au adoptat astăzi invalidarea mandatelor consilierilor judeţeni Luca Peter de la Partidul Democrat Liberal şi Ştefan Todea de la Partidul PoporuluI Dan Diaconescu. Hotărârile au fost adoptate cu unanimitate de voturi, cei 17 consilieri prezenţi, după retragerea grupului PDL, hotărând excluderea celor doi din Consiliul Judeţean.
Deciziile adoptate de consilierii USL nu sunt însă definitive, fiind aşteptată o pronunţare ori a Instituţiei Prefectului, ori a Tribunalului, cu privire la faptul că deciziile au fost luate după ce consilierii PDL au părăsit şedinţa şi după ce patru supleanţi au fost validaţi fără ca ordinea de zi a şedinţei să fie adoptată.
Pentru invalidarea mandatelor a votat şi un consilier PPDD (Partidul Poporului are doi reprezentanţi în CJ B-N n.r.), Ramona Bugnar, care astfel îşi declară făţiş apartenenţa la grupul USL. Celălalt consilier PPDD, căruia de altfel i-a fost invalidat mandatul, a părăsit sala atunci când pedeliştii au ieşit de la lucrările şedinţei ordinare a CJ.
Consilierul judeţean PDL, Luca Peter, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate în incompatibilitate cu funcţia deţinută, fiind acuzat că nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor. Acesta nu mai are voie timp de trei ani să deţină nicio funcţie de demnitate publică.
Conform raportuluI Agenţiei Naţionale de Integritate, Luca Peter, în perioada 2008-2012, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean a încheiat, printr-o firmă în care soţia sa este asociat unic şi administrator, un contract cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
În urma contractului de lucrări firma a încasat 74 de mii de lei, la care s-au mai adăugat 43 de mii de lei pentru diverse achiziţii directe. Raportul ANI arată că firma familiei Peter a reabilitat bucătăria Centrului DGASPC de pe stra