Milioane de euro, din banii publici, se scurg către clientela politică, în mod nejustificat. Forţa Civică atenţionează asupra unui abuz care continuă să se desfăşoare sub ochii autorităţilor
Situaţia existentă pe strada Paul Morand, aflată în Parcul Industrial Freidorf, arată exact cum şi-au făcut treaba cei de la Rosign, societate care are contract cu Primăria Timişoara până în 2015. Strada este mai degrabă o alee industrială infundată, pe care îşi au adresele doar trei societăţi comerciale, printre care şi SC Rosign SA.
De-a lungul a mai puţin de 300 metri sunt amplasate 29 de indicatoare cu “oprirea interzisa”, încă 29 de plăcuţe care atenţionează şoferii că dacă opresc ar putea să li se ridice maşinile precum şi alte indicatoare rutiere.
În total peste 70 de indicatoare amplasate în mai puţin de 300 de metri, cu alte cuvinte, în medie, la ceva mai mult de patru metri un indicator rutier. Costul total, după preţurile de piaţă ale indicatoarelor amplasate pe strada Paul Morand este de 3.327 euro, fără a se cunoaşte sumele percepute de Rosign de la primărie.
Primarul Nicolae Robu spune că nu poate interveni deoarece contractul permite firmei Rosign să amplaseze indicatoare unde vrea şi câte vrea.
„Noi considerăm că această declaraţie e o minciună, dreptul legal al municipalităţii de-a amplasa indicatoare nu poate fi transferat printr-un contract unei firme private. De asemenea, Primăria Timişoara nu poate fi obligată să plătească indicatoarele plasate dupa vrerea firmei private, fără acceptul prealabil de amplasare. Solicităm primarului Robu să facă public contractul după care îşi ascunde neputinţa”, a declarat Daniela Raţiu, din partea Forţei Civice Timiş.
Forţa Civica Timiş insistă ca toate contractele semnate de Primărie care au o durată mai mare de un an şi o valoare de peste 10.000 de euro