* Parazit în macrou congelat
* Pesticide în ardei şi în pere din Turcia
* Chifteluţe de cal şi prăjituri cu bacterii fecale
* Carne de cal, în loc de vită
Dacă am asculta ştirile din ultima perioadă, am ajunge la concluzia că nu mai ştim ce mâncăm. Lasagna şi chifteluţe din carne de cal, ardei şi pere cu pesticide, paraziţi în peşte, pui cu antibiotice şi hormoni, prăjituri care conţin materii fecale, citrice şi roşii injectate cu coloranţi, toate aceste produse sunt la dispoziţia consumatorilor care nu au habar cu ce se hrănesc.
Nu ştim câtă manipulare şi cât adevăr au aceste informaţii. Cert este că cetăţenii ar trebui să se gândească mai mult la ce mănâncă. Deja E-urile sunt nelipsite din majoritatea produselor pe care le consumăm.
Consumatorii sunt atacaţi zilnic de producătorii de alimente - un război insesizabil, cu efecte extreme.
Autoritatea Sanitară a instituit ieri o alertă alimentară în mai multe judeţe din vestul, centrul şi sudul ţării, întrucât au depistat macrou congelat importat din insulele Feroe, posibil infestat cu un parazit. Autorităţile fac controale pentru a retrage produsul de pe piaţă, afirmă şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă. Domnia sa a spus: "O parte din cantitatea de pes-te 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infestaţi". El a adăugat că nu au fost înregis-trate cazuri de persoane