Poliţiştii locali sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc şi ar vrea normă de hrană ca şi colegii lor de la poliţia naţională sau jandarmii. Sunt prezenţi pe străzi, din zori şi până-n seară, intervin pentru fluidizarea traficului când este cazul, aplică sancţiuni, dar au salarii mici, susţin ei. Poliţiştii locali vor ca legea referitoare la norma de hrană şi statutul poliţiei locale să fie modificată. La ultima întrunire a Consiliului Director al Federaţiei Naţionale a Poliţiilor Locale din România, care a avut loc la Timişoara, toate propunerile au fost discutate şi puse pe hârtie, urmând să fie prezentate reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România pentru a ajunge, în final, pe masa de lucru a guvernanţilor.
Şeful Poliţiei Locale Focşani, Ion Gheorghe, spune că instituţia pe care o conduce nu este afiliată acestei federaţii, dar a primit materialul cu propunerile, iar acestea sunt foarte bune. Potrivit acestuia, legea privind norma de hrană şi statutul poliţiştilor locali ar trebui modificată. Este însă conştient că până acolo e cale lungă.
„Am vrea să trecem şi noi la statutul special. Se doreşte rezolvarea problemei cu norma de hrană, să fie şi la noi aşa cum este la poliţia naţională şi la jandarmi. Am desfăşurat activităţi comune cu jandarmii şi poliţia. Unii mâncau, alţii nu. Am vrea să fim o structură cu statut special, ca poliţia naţională şi jandarmeria. Nu este normal ca unul să aibă dreptul şi altul nu. Spre exemplu, personalul contractual are un salariu de 800 lei pe lună, iar cei de la Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră ajung la 1.000 lei. Când primeau salariul cu 25% mai puţin, unii primeau 600 lei, alţii 800, asta în condiţiile în care au destule atribuţii. Până în luna iulie desfăşuram activităţi cu jandarmii şi poliţia. Unii primeau norma de hrană, alţii nu. Propunerile sunt bune şi rămâne de văzut ce se va