Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, spune că vor fi demarate anchete sociale printre familiile disponibilizaţilor în vederea acordării unor ajutoare financiare, dar nu a precizat valoarea acestora.
În contextul situaţiei financiare grave cu care se confruntă angajaţii combinatului siderurgic Mechel din Câmpia Turzii disponibilizaţi, în special cei care au de recuperat un număr de salarii compensatorii, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a dispus astăzi, 6 martie a.c., demararea unor anchete sociale pentru fiecare familie în parte care a avut măcar un membru angajat la combinat, în vederea acordării unor ajutoare financiare.
"Propunerile nominale pentru acordarea acestor ajutoare, însoţite de anchetele sociale semnate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Cluj şi avizate de primarii localităţilor în care îşi au domiciliul beneficiarii, vor fi transmise Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în vederea elaborării unei hotărâri de Guvern" menţionează reprezentanţii Prefecturii Cluj.
Vuşcan a fost prezent la Câmpia Turzii la lansarea proiectului "combinatul social" moment în care a fost huiduit de cei prezenţi, intenţiile sale bune fiind interpretate într-o manieră personală de către audienţă.
Acesta s-a întâlnit săptămâna trecută cu reprezentantii noului acţionar al Mechel pentru a se informa cu privire la intenţiile acestuia, soarta combinatului şi implicit a foştilor angajaţi.
În campania electorală, actualul senator USL Marius Nicoară, care reprezintă şi Câmpia Turzii în Parlament, le promitea alegătorilor câte 15.000 de euro despăgubiri pentru fiecare disponibilizat. Însă, după ce a ajuns din nou parlamentar, a... uitat de Câmpia Turzii! Singura sa vizită a fost la Balul PNL de Valentine's Day, când s-a chefuit şi s-a di