Sunt tinere şi delicate, dar puternice. Sunt femeile militar, care se pregătesc cot la cot cu bărbaţii. Au aceleaşi responsabilităţi, poate chiar mai mari. În ţară şi în misiunile din străinătate, locotenent Cătălina Crintea, sublocotenent Ionica Avram, sublocotenent Ioana Manelici, caporal clasa a III-a Raluca Păun, caporal clasa a III-a Corina Sărăţeanu şi caporal clasa a III-a Daniela Vizitiu fac cinste Armatei Române. Două dintre ele, respectiv Ionica Avram şi Ioana Manelici, au în subordine câteva zeci de bărbaţi. „Monitorul de Vrancea” îşi propune să aducă în paginile sale, în luna martie, poveştile unor femei puternice care, prin activitatea şi profesia lor, influenţează vieţile celor din jur. Nu rataţi ediţiile viitoare!
Femeile din Armata României se fac remarcate atât în ţară cât şi în misiunile din străinătate. Sunt puternice şi responsabile. În timp ce unele au în subordine zeci de bărbaţi, altele au fost în mijlocul războiului şi au lucrat cot la cot cu aceştia. Au patrulat printre bombe împreună cu ei şi nu s-au gândit nicio clipă că viaţa lor este în pericol. Au fost trimise acolo cu un scop precis şi au înţeles încă de la început care este rolul lor şi ce responsabilităţi au. Oricât le-ar fi de greu, nu recunosc nici în ruptul capului acest lucru.
Ieri, şase doamne şi domnişoare din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani au povestit cum este să fii femeie-militar. Este vorba despre locotenent Cătălina Crintea, a cărei poveste a fost prezentată în ediţia de ieri a cotidianului „Monitorul de Vrancea“, sublocotenent Ionica Avram, sublocotenent Ioana Manelici, caporal clasa a III-a Raluca Păun, caporal clasa a III-a Corina Sărăţeanu şi caporal clasa a III-a Daniela Vizitiu. Ele sunt doar câteva dintre „femeile de fier“ din Garnizoana Focşani.
Sublocotenent Ionic