Sindicaliştii de la Mechel se tem să intenteze proces conducerii combinatului pe motiv că nu-şi mai văd banii... Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit integral cele trei salarii compensatorii, potrivit contractului colectiv de muncă, însă au amânat acţionarea în instanţă a combinatului.
Ei se tem că nu-şi vor mai vedea banii deloc dacă vor intenta proces patronatului.
„Aşa au hotărât oamenii. În primă instanţă, am hotărât, de comun acord, să-i dăm în judecată în 4 martie, însă oamenii sunt speriaţi. Le e teamă că dacă dăm în judecată compania, n-o să-şi mai vadă banii deloc, aşa că am reprogramat deschiderea procesului pentru 15 martie", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, liderul de sindical al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu.
Protestele vor continua pe tot parcursul acestei săptămîni, iar Ioan Pascu liderul sindical spune că oamenii sînt decişi să protesteze şi săptămînile viitoare dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările.
Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.
Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.
Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.
Marţi, preşedintele Traian Băsescu a atenţionat Guvernul că este nevoie de măsuri care să creeze locuri de muncă pentru angajaţii Oltchim, dar şi cu privire la Mechel, pentru că s-ar putea "să ne trezim cu industria siderurgică tăiată şi vândută la