Cel putin asta cere Ministerul Sanatatii, o strategie de sanatate publica la nivel judetean pentru ca apoi sa se creioneze si strategia nationala. Mai exact, conducerea Consiliului Judetean trebuie sa aprecieze si sa transmita la Ministerul Sanatatii ce nevoi exista la nivelul resursei umane in sistem, ce nevoie de paturi de spital, de aparatura, de investitii in modernizarea unor unitati sanitare.
„Noi am trimis la Directia de Sanatate Publica, pentru a fi apoi transmisa la Ministerul Sanatatii, lista cu aparatura medicala necesara in urmatorii ani. Se cunoaste si la Consiliul Judetean care sunt nevoile din acest punct de vedere. Toate datele care ne vor fi solicitate pentru aceasta strategie vor fi comunicate, dar important este ce va fi aprobat”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judetean.
Oficialii sistemului sanitar se lauda cu faptul ca este pentru prima oara cand in Romania se va face o strategie de jos in sus si nu invers. „Responsabilitatea pentru aceste strategii o vor purta consiliile judetene. Sunt strategii care trebuie sa reflecte nevoile, realitatile si specificitatile locale. Ministerul Sanatatii va elabora niste machete standard pentru aceste strategii”, afirma Lidia Onofrei, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.
Presedintele Consiliului Judetean va fi responsabili pentru coordonarea acestei strategii. Ministerul Sanatatii intentioneaza ca pana la sfarsitul lunii iunie sa primeasca din partea judetelor documentele, astfel incat pana la finalul anului sa definitiveze strategia la nivel national.
In functie de strategiile elaborate se vor putea previziona si aloca bugetele multianuale. (Aurora Dimitriu) Cel putin asta cere Ministerul Sanatatii, o strategie de sanatate publica la nivel judetean pentru ca apoi sa se creioneze si strategia nationala. Mai exact, conducerea Consiliului Judetean trebuie