Construcţia înaintează cu opinteli, dar primarul Emil Boc vede deja panouri fotovoltaice pe Sala Polivalentă şi videobox înăuntru. Primarul cere lucrări noi în noul contract pentru lucrările rămase neexecutate de la Sala Polivalentă.
Pentru restul lucrărilor rămas neexecutat primarul Boc spune că a "îmbunătăţit proiectul iniţial" şi a "introdus o serie de lucruri noi, ce nu au fost avute în vedere" în contractul iniţial.
Este vorba de un "videobox", un cub video amplasat în centrul sălii. "Orice sală modernă are un cub; Iniţial era prevăzută o tabelă de marcaj într-un colţ al sălii. Dar în lume toate sălile de sport ce pretind competiţii internaţionale au acel videobox şi am cerut să avem şi noi acest standard, având în vedere perspectivele acestui oraş", explică Boc.
În plus, adaugă el, sala polivalentă va avea pardoseală demontabilă. "Înainte nu era demontabilă şi am avut experienţa cu Cupa Davis la Sala Sporturilor", adaugă Boc. "Ideea de a organiza o competiţie internaţională de gimnastică sau de box, unde ai nevoie de o pardoseală specială, în loc să o distrugi pe cea existentă e un sistem foarte simplu prin care se montează pardoseala necesară pentru competiţia respectivă. Putem organiza de exemplu o competiţie de Cupa Davis pe zgură".
Lucrările ar urma să fie gata în acest an, în aşa fel încât Sala Polivalentă să fie deschisă publicului în 2013, spune azi Boc.
Sala va avea şi panouri fotovoltaice ca să reducă din costul de întreţinere, precum şi o faţadă translucidă din policarbonat. "Se integrează perfect cu Cluj Arena", adaugă Boc. Valoarea de licitaţie a lucrărilor e estimată la 33 milioane de lei, ceea ce duce valoarea totală a lucrărilor la 63,5 milioane.Amintim, sala polivalentă a fost construită doar pe jumătate de firma care a câştigat licitaţia în timpul mandatului fostului primar Sorin Apostu, Con-A Sibiu. Firma