Al doilea sezon „MasterChef“, ce a debutat marţi seara la Pro TV, a adus noi preparate culinare, dar şi poveşti surprinzătoare. Emisiunea a fost lider de audienţă, cu o medie, înregistrată pe publicul comercial din mediul urban, de 12,8 puncte de rating.
Primul episod din sezonul cu numărul 2 al concursului de gastronomie a înregistrat o cotă de piaţă de 26,4 % şi 12,8 puncte de rating, pentru publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.
Antena 1 s-a clasat pe locul al III-lea, după Kanal D, cu o medie de 4,2 puncte de rating şi 8,6 procente din cota de piata. În minutul de maximă audienţă al show-ului, la 21.23, Pro TV a înregistrat marţi seara un vârf de audienţă de 16,2 puncte de rating şi 32,2 procente din cota de piaţă.
Prima seara a preselecţiilor cu juriul la „MasterChef“ a adus în faţa telespectatorilor preparate deopotrivă tradiţionale şi exotice, realizate de participanţii ce şi-au prezentat poveştile emoţionante de viaţă.
În premieră pentru cei trei chefi, un tânăr inginer de 27 de ani, Oana Răzvan Constantin, a pregătit un preparat inedit, pe care Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu nu l-au mai gustat niciodată: ficat de ştiucă în file de zargan cu piure de ciulini de baltă şi sos de usturoi. „M-a lasat cu gura căscată“, a recunoscut Sorin Bontea după ce i-a dat participantului şorţul MasterChef. „Asta e o lecţie şi pentru noi“, a conchis specialistul.
Inedită a fost şi apariţia lui Pham Hoang Nhat, un student vietnamez de 22 de ani. Pasionat de gătit, Nini, după cum a mărturisit că i se spune, i-a cucerit repede pe chefi prin farfuria cu ruladă de tăiţei prăjiţi cu carne de vită şi ouă.
În faţa juriului s-a prezentat şi Ana Rotaru, o basarabeancă de 23 de ani, pasionată nu numai de gătit, ci şi de desen şi croitorie. Orezul cu curry şi cr