Aurel Dohataru a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului 2012, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, determinarea înregistrării la Registrul Comerţului a unui act constitutiv fals sub aspectul sediului social şi abuz de încredere. Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe Dohotaru la doi ani de închisoare cu suspendare.
La data de 10 aprilie 2009, Dohotaru a fasificat semnătura unei persoane pe un contract de comodat încheiat între aceasta şi societatea administrată de el, pe care ulterior l-a folosit la Registrul Comerţului Tulcea pentru declararea sediului social şi înregistrarea firmei.
Inculpatul a declarat un sediu fictiv, unde nu şi-a desfăşurat niciodată activitatea comercială, în scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiare, făcând astfel imposibil orice control al activităţii societăţii.
În desfăşurarea activităţii, învinuitul, în calitate de administrator, în perioada iulie – septembrie 2009, a reţinut şi nu a virat, în cel mult 30 de zile de la data scadenţei, impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, modalitate prin care a produs un prejudiciu bugetului consolidat de stat de 4.215 lei. Prejudiciu nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale.
„De asemenea, s-a mai reţinut că la data de 15 septembrie 2009 societatea comercială administrată de către învinuit a ridicat trei echipamente eoliene şi accesoriile acestora de la un partener de afaceri pentru a le repara şi ulterior a refuzat restituirea acestora, cauzând un prejudiciu de 15.838 lei“, a declarat procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Marţi, Aurel Dohotaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare (cu o perioadă de încercare de şase ani).
De asemenea, Dohota