Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri, 6 martie.
Dispoziţiile hotărârii de miercuri pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai.
Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat însă, miercuri, pentru mediafax, că zilele libere acordate de stat pe 2 şi 3 mai nu îi vor determina pe români să stea în staţiunile din ţară 5-6 zile, astfel că nu se va înregistra nicio creştere a turismului intern. Hotelierii au însă planuri mari pentru acest sezon estival, iar ofertele sunt deja pregătite. Startul sezonului estival va fi marcat de concerte în aer liber, parade cu maşini de epocă şi care alegorice, concursuri pe plajă şi binenţeles focuri de artificii. Potrivit rtv.net, managerul Hotelului Mamaia, Anca Nedea a precizat legat de această mini-vacanţă „că pentru tot litoralul şi pentru ţară ar fi o chestie fantastica.”
Zile libere legale în 2013:
1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
2, 3 mai (joi, vineri)
5 mai (duminică), 6 mai (luni) – Paştele
23 iunie (duminică), 24 iunie (luni) – Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Ziua Naţională a României
25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Crăciunul.
Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri, 6 martie.
Dispoziţiile hotărârii de miercuri pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul