Termica va rămâne în continuare societatea de termoficare a Sucevei, chiar dacă va închide activitatea de producţie, din această primăvară, pentru căldură, iar din toamnă-iarnă, şi de apă caldă.
Această precizare a fost făcută ieri de către primarul Sucevei, Ion Lungu, la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, unde le-a atras atenţia celor prezenţi asupra faptului că nu trebuie să înceteze nici un moment eforturile de recuperare a datoriilor populaţiei către furnizorii de utilităţi.
„Termica nu se închide. Populaţia să nu creadă că gata, se închide Termica şi nu mai are nimic de plătit! Termica funcţionează în continuare, se închide doar o capacitate de producţie de energie termică, cea pe cărbune. Restul activităţilor de acolo rămân în funcţiune, mai ales partea de transport şi distribuţie. Ce se închide este doar acea capacitate de producţie pe care nu o mai putem menţine din cauza costurilor mult prea mari, pentru că numai preţul cărbunelui e mai mare decât preţul produsului obţinut”, a declarat Ion Lungu.
Edilul sucevean a spus că deşi cei de la Adren Invest au anunţat că se apucă de lucru la noua centrală, nu vor furniza agent termic decât prin toamnă-iarnă.
„Până atunci intenţionăm să mergem cu CAF-urile, pe gaz metan, pentru a da apă caldă în Suceava. Dar pentru a produce apă caldă avem nevoie tot de bani. Avem datorii mari la E.ON Gaz, iar până nu vom plăti nu ne vor da gaz să producem apă caldă. Chiar de ieşim din iarnă, rămâne în continuare problema asigurării apei calde. Dacă sucevenii vor apă caldă trebuie să plătească în continuare la Termica”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.
Acelaşi lucru a fost subliniat şi de directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, care a spus că fără eforturi susţinute din partea populaţiei, să îşi achite ce au consumat, cei care neglijează aceste obligaţii nu vor avea parte de că