Unitatile de invatamant au devenit o noua piata de desfacere pentru vanzatorii ambulanti in cautarea de venituri rapide. Comerciantii care se deplaseaza la domiciliul persoanelor sau la sediul unor institutii si societati comerciale, oferind spre vânzare articole de îmbracaminte si cosmetice, s-au inmultit. La inceputul saptamanii, in zona Bularga, o femeie care umbla din scoala in scoala cu bagaje voluminoase a fost oprita de organele de ordine.
"Lucratorii institutiei noastre au procedat la retinerea si legitimarea persoanei, ocazie cu care a reiesit ca se numeste R.U., de 39 ani, domiciliata în municipiul Iasi si în urma controlului efectuat asupra bagajelor au fost gasite 173 de articole de îmbracaminte si 13 articole cosmetice despre care persoana mentionata a declarat ca dorea sa le comercializeze. Politistii locali au sanctionat persoana conform Legii 12 din 1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite, si ca masura complementara, au dispus ridicarea în vederea confiscarii a produselor care au facut obiectul contraventiei", a declarat Nicoleta Deciu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi.
Pentru ca femeia efectua comert ambulant cu bunuri a caror provenienta nu a putut fi dovedita, organele de ordine au sanctionat-o cu amenda în valoare de 1.000 lei, iar marfurile i-au fost confiscate. Pe parcursul lunii februarie, 133 de amenzi cu valori cuprinse între 500 si 1.500 lei au fost date comerciantilor ambulanti. În plus, acestora li s-au confiscat bunurile formate in mare parte din produse alimentare si nealimentare, alcool sau tutun.
Unitatile de invatamant au devenit o noua piata de desfacere pentru vanzatorii ambulanti in cautarea de venituri rapide. Comerciantii care se deplaseaza la domiciliul persoanelor sau la sediul unor institutii si societati comerciale, oferind spre vânzare articole