Andrei Plăcintă a fost condamnat în rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Magistraţii l-au „iertat“ de infracţiunea de tâlhărie, pentru că faptei i-ar lipsi unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii. Celelalte acuzaţii au fost menţinute, printre care şi cea mai gravă, de tentativă de omor. „Admite apelurile declarate de Ministerul Public şi inculpatul Plăcintă Andrei Răzvan (...). Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi în fond, rejudecând: (…) inculpatul Plăcintă Andrei Răzvan să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat (…) achită pe inculpatul Plăcintă Andrei Răzvan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie“, se arată în sentinţă.
Reamintim că în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil. În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia de a-i lovi. Unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice.
Andrei Plăcintă a fost condamnat în rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Magistraţii l-au „iertat“ de infracţiunea de tâlhărie, pentru că faptei i-ar lipsi unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii. Celelalte acuzaţii au fost menţinute, printre care şi cea mai gravă, de tentativă de omor.