Preţul pentru o găină este de 30 de lei, iar pentru o gâscă sau un cocoş mai mare, 50 de lei. Iepurii de casă costă între 15 şi 20 de lei.
În fiecare zi de miercuri şi de duminică, cei care vor să cumpere o pasăre de curte o pot face de la sectorul destinat păsărilor şi animalelor de casă din Piaţa Moldovei. O simplă privire te teleportează imediat în curtea bunicii de la ţară, unde orătăniile îşi fac veacul, ciupind din când în când, câte un bob de porumb. Găini, cocoşi, bibilici, gâşte, curcani , toate îşi aşteaptă sentinţa pe tarabe, mai ales că se apropie Lăsata Secului de carne şi în majoritatea caselor se pregătesc adevărate festinuri gastronomice.
Numai că lumea nu prea cumpără, iar majoritatea ţăranilor veniţi din diferite comune ale judeţului erau foarte necăjiţi că se întorc cu păsările acasă, ieşind în pierdere pentru că au dat bani pe transport şi taxele la piaţă. „Eu nu am vândut nimic. Nu ne întreabă nimeni. Am adus gâsca să o dau că aveam acasă două gâşte şi un gâscan şi am zis să păstrez numai una, de sămânţă. Am cerut pe ea 50 de lei da’ nu-mi dă nimeni. Aşa că mă duc acasă, o tai şi o mănânc. Ce să faci, nevoia vinde, nevoia cumpără. Eu nu am pensie deloc. Am stat acasă şi am crescut patru copii şi nu am muncit nicăieri. Bărbatul meu era tractorist şi pleca şi nu avea cine să aibă grijă de ei. Acum sunt plecaţi în lume toţi şi îmi mai dau ei câte ceva, că altfel n-aş avea nimic”, spune Maria Preda, în vârstă de 67 de ani din Bilieşti.
Pentru o curcă se cereau 50 de lei. „Am venit cu patru curci la piaţă, am dat una. În rest, nimic! E lume necăjită, cu ce să ia?” spune un alt ţăran din Mândreşti. În cuşcă îşi aşteptau miercuri, noii stăpâni şi urecheaţii iepuraşi, care se vindeau cu preţuri negociabile între 15 şi 20 de lei. „Cei mai mari, mai dolofani costau câteva zeci de lei şi din ei s-ar fi putut face o generoasă fr