Directorul adjunct al Agenţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov, Ovidiu Fodor, a precizat că decizia în ceea ce priveşte stabilirea capitalei regiunii centru nu ar trebui să mai işte polemici, iar Braşovul să primească titlul fără nici un dubiu. Ovidiu Fodor, a precizat că Braşovul deţine deja şefia regională a unor instituţii sau societăţi, ceea ce reprezintă un atuu în vederea stabilirii centrului politico-administrativ al zonei.
„Cei care vorbesc de capitala regiunii centru în alt judeţ, ori sunt rău-voitori, ori nu gândesc cum trebuie. În Braşov avem deja centrul regional al Protecţiei Consumatorului, al Protecţiei Sociale, al Direcţiei de Drumuri, al CFR sau al furnizorului de gaz”, a spus Fodor.
Bani cheltuiţi fără sens
Acesta a precizat că mutarea acestor centre în alt judeţ ar însemna bani cheltuiţi fără sens, iar ţinând cont de bugetul de stat pe acest an, cel mai probabil astfel de cheltuieli nu ar putea fi susţinute. „Printr-o astfel de mutare s-ar crea un haos total în administraţie. Trebuie să luăm în calcul şi resursa umană din toate aceste centre, care este stabilită în Braşov, iar mutarea sa ar însemna alte costuri. Nu mai avem nici timpul necesar pentru a face astfel de operaţiuni”, a explicat directorul adjunct al AMB.
Totodată, acesta a mai ţinut să sublinieze că până la finele acestui an România trebuie să pună la punct structurile administrative ale ţării în concordanţă cu cerinţele impuse de Uniunea Europeană.
Comunele mici trebuie să dispară
„Regionalizarea este un fapt asumat, atunci când am aderat la Uniunea Europeană, şi ar fi trebuit să se implementeze în perioada 2007 – 2013, dar fiecare Guvern care a fost la putere a tot amânat-o. În conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeană, România nu ar mai trebui să aibă Primărie şi Consiliu Local în localităţi care au mai puţi