Nu e nimic anormal ca arheologii să descopere două, trei piramide în deşertul egiptean. Însă nu auzim prea des despre cum s-au găsit rămăşiţele regelui Richard al III-lea sub o parcare din Leicester, potrivit website-ului listverse.com.
Galeria de mai sus reuneşte câteva descoperiri arheologice din cele mai neaşteptate locuri.
Rămăşiţele lui Richard al III-lea
Regele pe care toată lumea îl urăşte, Richard al III-lea a condus Anglia între 1483 şi 1485, anul în care a murit. Deşi scurtă, domnia lui nu a fost lipsită de controverse.
Uzurparea coroanei de la propriii săi nepoţi, pe care i-a şi ucis în cele din urmă, şi ordonarea ca soţia şi fratele lui să fie ucişi au făcut ca regele Richard să fie unul dintre cei mai dispreţuiţi membri ai unei familii regale.
Acesta a suferit o moarte violentă în timpul Bătăliei de la Bosworth. Legenda spune că trupul i-a fost aruncat în râul Soar, fără ceremonie. Arheologii au crezut însă că Richard a fost îngropat la Greyfriars Friary, o comunitate monahală franciscană, care s-a aflat, până în anii 1530, când a fost demolată, chiar pe locul parcării din Leicester - acolo unde a fost găsit scheletul regelui la începutul lunii februarie.
Şcoala de gladiatori
Arheologii din Viena au descoperit, în situl arheologic Carnuntum, din apropierea Dunării, ruinele unei şcoli de gladiatori. Construcţia a fost ridicată în jurul anului 150 d.Hr., în timpul domniei împăratului roman Marcus Aurelius, şi este comparabilă cu cea mai mare şcoală de gladiatori, Ludus Magnus din Roma.
Deşi a fost parţial descoperită în 1923, arheologii au găsit şi restul ruinelor cu ajutorul radarelor de ultimă generaţie. Întreaga structură se întinde pe 19 mii de metri pătraţi şi este compusă dintr-o curte interioară mare, un spaţiu sanitar, o zonă de antrenament, un cimitir şi spaţii de locuit strâmte ca nişte celule.
Se