Pe parcursul ultimilor ani de mandat, fosta conducere a Primăriei Timişoara a fost criticată pentru că a investit sume mari de bani în studii de fezabilitate şi prefezabilitate care nu au mai fost utilizate ulterior. Alocarea de bani pentru documentaţii aferente unor proiecte continuă însă să rămână o constantă pe bugetul Primăriei, deşi încă de pe acum se prefigurează că unele investiţii pentru care Primăria a comandat studii de fezabilitate vor fi dificil, dacă nu imposibil de realizat. Mai nou, Primăria a aprobat un nou proiect care prevede realizarea unui complex costisitor de baze sportive de cartier. Deocamdată, doar pe hârtie...
Proiecte pentru care doar realizarea documentaţiei e sigură
La ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobată, printre altele, o hotărâre de Consiliu Local care prevede elaborarea unui program pe trei ani pentru crearea unor baze polisportive de cartier pe în Timişoara. Hotărârea respectivă prevede că, în vederea dezvoltării sportului de masă şi de întreţinere pentru timişoreni, va fi elaborat un program pe trei ani, în perioada 1 martie 2013 - 1 martie 2016, pentru construcţia unor baze polisportive de cartier. În acest sens vor fi inventariate terenurile din proprietatea Consiliului Local Timişoara pretabile pentru astfel de investiţii (dându-se exemplul terenul Primăriei din zonele Girocului, Soarelui, Ion Ionescu de la Brad şi din Plopi).
Până aici, rămâne o intenţie lăudabilă. Însă proiectul prevede în continuare că va fi demarată elaborarea studiilor de fezabilitate aferente în care vor fi menţionate funcţiunile sportive, utilităţile posibile, precum şi costurile acestor investiţii. Conform hotărârii în cauză, odată elaborate studiile, vor fi identificate sursele de finanţare pentru construcţia bazelor poli-sportive.
Aici însă deja apare o problemă, pentru că experienţa ult