După un scandal mediatic de proporţii şi o verificare a contractului pentru semnalizare rutieră, încheiat în 2001, pentru o perioadă de 14 ani, Primăria Timişoara tot nu pare să ştie câte indicatoare, semafoare şi alte obiecte de semnalizare au fost instalate pe domeniul public în ultimii ani. Consilierii locali P.D.-L. spun că vor cere defalcat numărul de indicatoare pentru fiecare factură plătită global de Municipalitatea timişoreană.
Indicatoare fără număr
Din cauza numeroaselor articole negative din presă, Primăria Timişoara a dispus verificarea, prin Corpul de Control al primarului, a contractului încheiat cu firma Rosign în 2001, pentru semnalizarea rutieră în municipiu, contract aflat în vigoare şi azi. Primăria constatat că nu există proceduri riguroase pe baza cărora să se desfăşoare această activitate de semnalizare în oraş, dar şi că acest contract este foarte dificil de reziliat.
Aşa că, în afară de avertizări din partea Municipalităţii, că va fi cu ochii pe acest contract, în perioada următoare, controlul Primăriei nu a elucidat cel mai important aspect legat de această relaţie contractuală a Municipalităţii – şi anume inventarul clar al obiectelor de semnalizare rutieră montate şi plătite de către Primăria Timişoara şi preţurile pe bucată.
Consilierii locali P.D.-L. spun că lucrurile nu vor rămâne aşa şi că vor solicita Municipalităţii să prezinte inventarul detaliat al obiectelor de semnalizare rutieră pentru fiecare factură plătită de Primărie în baza contractului de semnalizare rutieră. “Marea problemă e că facturile acceptate de către Primărie în ultimii ani au fost facturi valorice, nu detaliate, lucru consemnat şi de către Curtea de Conturi. Nu apare clar în actele Primăriei ce obiecte de semnalizare s-au montat, ce s-a lucrat, în ce zonă, în ce cantităţi. Ca atare, Primăria nu ştie cu exactitate