Dacă ai fost în Paris şi n-ai trecut prin Cartierul Latin, ai fost degeaba. Nu vreau să vă vorbesc despre Sorbona, de la care se trage de fapt denumirea cartierului, latina fiind pentru zona universitară medievală ceea ce este la ora actuală limba engleză pentru lumea ştiinţifică şi nu numai. Actualmente, în epoca turismului de masă, o părticică a Cartierului Latin, un patrulater delimitat pe latitudine de Quai St. Michel şi Boulevard St. Germain şi pe longitudine de Boulevard St. Michel şi Rue St. Jacques este un adevărat Turn Babel culinar (gastronomic ar fi prea mult spus). Zona este înţesată cu restaurante cu specific etnic, aliniate unul lângă altul ca rufele pe sârmă. Alături de bucătăria franceză (cu numeroasele-i derivate regionale), găseşti aici bucătărie italiană (Ristorante, Pizzeria), grecească (Tavernas), libaneză, turcească, tunisiană, indiană, chinezească, vietnameză, tailandeză, japoneză …
Continuare…
Dacă ai fost în Paris şi n-ai trecut prin Cartierul Latin, ai fost degeaba. Nu vreau să vă vorbesc despre Sorbona, de la care se trage de fapt denumirea cartierului, latina fiind pentru zona universitară medievală ceea ce este la ora actuală limba engleză pentru lumea ştiinţifică şi nu numai. Actualmente, în epoca turismului de masă, o părticică a Cartierului Latin, un patrulater delimitat pe latitudine de Quai St. Michel şi Boulevard St. Germain şi pe longitudine de Boulevard St. Michel şi Rue St. Jacques este un adevărat Turn Babel culinar (gastronomic ar fi prea mult spus). Zona este înţesată cu restaurante cu specific etnic, aliniate unul lângă altul ca rufele pe sârmă. Alături de bucătăria franceză (cu numeroasele-i derivate regionale), găseşti aici bucătărie italiană (Ristorante, Pizzeria), grecească (Tavernas), libaneză, turcească, tunisiană, indiană, chinezească, vietnameză, tailandeză, japoneză …
Continuare…