Prima lunã a acesui an a mai adus alte 113 falimente în economia vasluianã. Un numãr de 88 firme au fost radiate din Registrul Comert ului, 20 si-au suspendat activitatea, iar cinci sau dizolvat. În total, în perioada 2009 – 2012, peste 7.300 operatori economici din judetul Vaslui au dispãrut de pe piatã. În ciuda sistãrilor de activitãti, reprezentantii patronatului local sustin cã, anul 2013, va aduce relansarea economiei locale.
Anul 2013 a început cu zeci de sistãri de activitatea a firmelor din judetul Vaslui. Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), în luna ianuarie, au fost radiate din Regsitrul Comertului 88 de societãti, 20 de firme si-au suspendat activitatea, iar cinci agenti economici s-au dizolvat. Debutul nefavorabil al mediului de afaceri local în noul an continuã trendul negativ înregistrat în ultimii ani. În perioada 2009 – 2012, judetul Vaslui a pierdut peste 7.300 operatori economici. Numai în 2012, un numãr de 1.266 firme au fost suspendate, dizolvate sau radiate din Registrul Comertului. Principalele domenii de activitate lovite de recesiunea din economie sunt agricultura, comertul cu ridicata si amãnuntul, hoteluri, restaurante, intermedieri financiare, constructii, transport, depozitare etc. Si anul 2011 a fost o perioadã neagrã pentru mediul de afaceri vasluian, când au dispãrut de pe piatã 1.166 de societãti. De altfel, si în primii doi ani de recesiune severã (2009 si 2010), mediul de afaceri vasluian a pierdut 5.297 de societãti.
Patronii sunt optimisti
Patronii vasluieni sunt optimisti cu privire la anul economic 2013. Pentru ca „minunea“ sã se întâmple, afaceristii solicitã Guvernului sã aplice un set de mãsuri imediate pentru relansarea economiei. La începutul acestui an, Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei Mici si Mijlocii (APIMM) Vaslui, a spus cã, dacã se