Astăzi este un nou termen în dosarul în care omul de afaceri Ioan Olaru îl acuză pe Ioan Neculaie că a construit pe terenul său o sală de conferinţe şi o parte din piscine Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Braşov.
74 de termene, 4 trimiteri spre rejudecare şi 9 ani de judecată. Acesta este bilanţului procesului ce vizează o construcţie abuzivă. Ioan Neculaie a fost condamnat în primă instanţă la 2 ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, dar a făcut recurs şi a apelat la orice artificiu pentru a amâna finalizarea dosarului.
„Instanţa condamnă pe inculpatul NECULAIE IOAN la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii. În baza ART.81 al. 1 C.p. instanţa suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 3 luni. (....). Instanţa mai constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se dispune restabilirea situaţiei anterioare comiterii infracţiunii. În plus Ioan Neculaie e obligat să plătească cheltuieli judiciare în cuantum de 6075 lei către partea vătămată SC OLIGOPOL SRL" se arată în sentinţa pronunţată de Tribunalul Braşov.
Chiar dacă instanţa a decis că terenul nu mai poate fi elibertat, Ioan Olaru cere daune pentru că nu şi-a putut folosi terenul şi mai solicită şi demolarea construcţiei ilegale. Omul de afaceri spune că va merge şi la CEDO pentru că s-a săturat de amânări. „Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. Voi cere şi daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren şi nu am beneficiat de el, iar alţii au făcut profit“, a delcarat exclusiv pentru newsbv.ro Ioan Olaru.
Ioan Neculaie a mai fost condamnat, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă în cazul unui accident de muncă petr