Cele mai multe dintre persoanele care aleg să scape de kilogramele în plus cu ajutorul bisturiului şi apelează la operaţia de micşorare a stomacului ar trebui să mănânce mai puţin. Acest lucru nu este valabil şi în cazul britanicei Julie Dunbar, în vârstă de 51 de ani, care a ajuns să fie subnutrită după o astfel de intervenţie chirurgicală, iar acum trebuie să mănânce 5.000 de calorii, notează Daily Mail.
Femeia, proprietara unui pub, ajunsese se cântărească 130 de kilograme. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, aceasta a optat pentru operaţia de micşorare a stomacului.
Cotidianul britanic scrie că rezultatele obţinute în urma acestei intervenţii nu au fost cele dorite. Femeia a slăbit mai mult decât trebuia într-o perioadă foarte scurtă. Mai exact, britanica a ajuns să cântărească 44 de kilograme la doar un an de la operaţia de micşorare a stomacului.
Julie Dunbar a suferit intervenţia de micşorare a stomacului în luna decembrie 2010. După această operaţie, femeia a fost diagnosticată cu encefalopatie Wernicke, o boală produsă de lipsa vitaminelor şi nutrienţilor din organism.
Faptul că a pierdut 88 de kilograme într-un timp relativ scurt i-a pus sănătatea în pericol, britanica riscând acum să îşi piardă viaţa. Pentru a preveni acest lucru, medicii i-au recomandat să mănânce până la 5.000 de calorii pe zi. Dieta zilnică impusă de doctori include ompletă făcută din două ouă, 175 de grame de brânză, fructe, 10 biscuiţi de ciocolată, pui prăjit în ulei, mezeluri, lapte, pâine.
"Nimeni nu mă crede când îi spun cât de mult trebuie să mănânc în fiecare zi. Factura noastră pe mâncare este una enormă. Tot ce trebuie să mănânc eu într-o săptămână costă peste 230 de euro", a povestit Julie Dunbar pentru Daily Mail.
Aceasta mai spune că nu face aproape nimic toată ziua decât să mănânce. "Mâncatul este slujba mea full-time. Mereu am