De la apariţia lor şi până în prezent, telefoanele inteligente (smartphone-urile) şi tabletele şi-au făcut o mulţime de fani, de iubitori de tehnologie şi de gadgeturi. Sunt complexe, oferă o serie întreagă de avantaje, mobilitate în primul rând, şi sunt şi scumpe.
Un smartphone (sau o tabletă) se poate transforma într-o adevărată investiţie dacă ştim exact cum să alegem. Dacă ştim ce vrem de la aceste dispozitive şi ce nu ne-ar fi de folos la ele. Ce să eliminăm din lista cerinţelor. Am luat legătura cu specialişti de la eMag, Germanos şi din divizia de tehnică de la EuroGsm, The Phone Geeks şi am stabilit o serie de linii de îndrumare, pentru cei care vor să se asigure că îşi vor cumpăra ceea ce le trebuie şi să merite banii.
Ce trebuie să ştii ca să găseşti cea mai bună experienţă de utilizare
Potrivit specialistului de la eMag, atunci când vine vorba de smartphone-uri, e important să luăm în calcul trei factori principali: tipul şi dimensiunea display-ului, viteza procesorului şi sistemul de operare. Display-ul contează pentru cei care sunt atraşi de componenta de entertainment a acestui tip de dispozitive.
Pentru cei care vor să vadă clipuri pe YouTube, să se joace, vor să vadă pozele prietenilor pe Facebook, să citească (deşi recomand pentru această categorie e-Book-uri sau tablete) atunci un display de 5 inci este mult mai indicat. Puterea procesorului sau a întregului chipset este la fel de relevantă pentru categoriile de mai sus.
Din fericire, telefoanele care ajung la 5 inci vin cu rezoluţie cel puţin HD, dacă nu chiar Full HD, iar chipsetul este de asemenea unul bun. Nu în toate cazurile. Avem exemple cu telefoane mari, dar nu foarte performante - chiar la producătorul momentului, Samsung. Dimensiunile modelului Samsung Grand nu sunt dublate de o echipare hardware pe măsură. Potrivit sales operations senior manag