Angajaţii primăriei Alimpești riscă să dea înapoi sporurile de dispozitiv şi confidenţialitate. În această situaţie este şi primăriţa Elena Mosor care a beneficiat de sporul de dispozitiv. Deşi au câştigat aceste drepturi salariale în instanţă, Curtea de Conturi a stabilit că banii au fost acordaţi ilegal şi ar trebui recuperaţi de la angajaţi. Ca să nu dea înapoi sute mii de lei, salariaţii au făcut acţiuni în instanţă împreună cu Elena Mosor.
Salariaţii de la primăria Alimpeşti au câştigat în urmă cu câțiva ani aceste drepturi salariale în instanță și au hotărâri judecătoreşti rămase definitive și executorii, dar Curtea de Conturi este de altă părere. În urma verificărilor efectuate la Alimpeşti, Curtea de Conturi a decis că angajații care au beneficiat de aceste sporuri, chiar și primărița Elena Mosor, trebuie să dea banii înapoi. Fiecare angajat ar trebui să dea între 2.000 și 5.000 de lei, iar Elena Mosor peste 5.000 de lei.
Ca să nu dea banii înapoi, angajații au dat primăria în judecată. Exemplul lor a fost urmat şi de primărița Elena Mosor care a deschis acțiune împotriva instituţiei pe care o conduce. „Noi am câştigat drepturile în instanță, nu le-am luat aşa după capul nostru sau după ureche. Cei de la Curtea de Conturi sunt însă de altă părere. Am făcut acţiuni în instanță și sper să câștigăm, că altfel ar trebui să dăm banii înapoi“, a declarat Elena Mosor.
JUDECATĂ
Nu doar angajaţii Primăriei Alimpeşti vor să-și păstreze sporurile, ci și 13 cadre didactice au făcut acțiune la Tribunalul Gorj împotriva unității de învăţământ, Consiliului Local, Primăriei Alimpești dar și a Inspectoratului Școlar Județean.
Angajaţii primăriei Alimpești riscă să dea înapoi sporurile de dispozitiv şi confidenţialitate. În această situaţie este şi primăriţa Elena Mosor care a beneficiat de sporul de dispozitiv. Deşi au câştigat acest