Transpiraţia excesivă te pune, adeseori, în situaţii stânjenitoare? Emotivitatea exagerată sau transformările psihice şi cele hormonale sunt câteva dintre cauzele hiperhidrozei. Pentru a evita momentele jenante cauzate de această afecţiune, pune în aplicare câteva metode pentru a ţine sub control transpiraţia.
1. Alege cu atenţie îmbrăcămintea
Cu cât hainele sunt mai strâmte şi ţesătura este mai deasă, cu atât sunt mai călduroase. Alege doar haine lejere, largi şi comode, care vor lăsa pielea să respire. Este indicat să eviţi mătasea, întrucât hainele din acest material creează senzaţia de căldură locală şi stimulează transpiraţia. Dacă transpiri abundent, este indicat să alegi articole de îmbrăcăminte care să aibă imprimat un model care maschează eficient efectele transpiraţiei.
2. Alege deodorante şi antiperspirante cu grad maxim de protecţie
Există diferite tipuri de antiperspirante şi deodorante, disponibile atât în magazine, cât şi în farmacii. Produsele antiperspirante medicale asigură un grad ridicat de protecţie, deoarece cele mai multe dintre ele folosesc clorura de aluminiu – produs ce blochează temporar porii. Experţii susţin că cel mai indicat moment pentru a aplica deodorantul este seara, înainte de culcare, întrucât aceste produse acţionează prin pătrunderea în canalul sudoripar şi astuparea ductului glandelor sudoripare. Dacă aplici deodorantul dimineaţa, când secreţia sudorală este mai abundentă, există posibilitatea ca deodorantul să fie îndepărtat de tranpirație şi să nu mai ajungă la locul în care ar trebui să acţioneze, mai exact în interiorul ductului glandelor sudoripare.
3. Evită alimentele bogate în condimente şi proteine
Este indicat să eviţi alimentele intens condimentate, usturoiul, ceapa, semipreparatele şi alimentele cu o concentraţie mare de ulei hidrogenat. Toate aceste alimente stimulează glandele sud