Se spune că primele manifestări a ceea ce numim astăzi „body art“ au apărut cu mult timp înaintea erei noastre, şi chiar dacă nu se cunoaşte exact unde au fost primii oameni tatuaţi, descoperirile arheologice din Egiptul Antic arată că în acele vremuri aceştia erau o clasă privilegiată. Între timp, tatuajele au evoluat în diverse direcţii, iar la noi în ţară „fenomenul“ a cunoscut o dezvoltare progresivă în ultimii ani. Dacă în urmă cu ceva vreme, un tatuaj era semn de rebeliune, astăzi el a devenit un atribut chiar și al celor mai „cuminți”. Deşi nu există o explicaţie plauzibilă, majoritatea artiştilor tatuatori de pe la noi sunt bărbaţi. Una dintre puținele reprezentante ale sexului frumos din această branşă din oraşul nostru este Letiţia Alexandra, o tânără de 26 de ani care a terminat Facultatea de Arte, la pictură şi ceramică, şi care acum patru ani a ales să își încerce puterile în acest domeniu.
„Nu am o poveste, m-am apucat pur şi simplu. Am, terminat pictură şi ceramică. dar îmi plăcea şi arta grafică. Îmi plăcea să vad tatuaje pe alţii, şi la început a fost pură curiozitate. Mi-am făcut ucenicia la Ciprian Telescu (n.n. – un artist binecunoscut în branşă din oraşul nostru), unde am avut ocazia să învăţ tainele meseriei“, spune tânăra care ne-a mai dezvăluit că primele ei tatuaje au fost executate pe coji de grapefruit şi portocale.
Tatuaje fără vârstă
Dacă băieţii nu se prea iau după modă când aleg un tatuaj, Letiția spune că fetele preferă fluturii. „E greu de spus ce e la modă. Majoritatea fetelor care se tatuează vor fluturi. Consideră probabil că e feminin, drăguţ şi sexy. Eu sunt mai mult pe latura dark, îmi place să înnegresc mult, astfel încât tatuajele să iasă în evidenţă, ideea e să rămână mult timp fără retuşuri“, dezvăluie Letiția.
Percepţia conform căreia doar tinerii rebeli aleg să se tatueze nu prea mai stă în picioar