Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, îşi doreşte "diversificarea activităţilor educative", precizând că în şcoli şi-ar putea găsi locul şi teatrul, filmele româneşti, sportul şi discuţiile despre internet şi Facebook, corelate cu partea educativă.
Pricopie, a participat, vineri, la prima parte a dezbaterii "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la Palatul Parlamentului.
În acest context, Remus Pricopie a spus că în domeniul educaţiei lipsesc cercetările. "Nu avem suficiente cercetări în spaţiul românesc pentru a realiza dacă o politică publică este benefică sau nu. Nu avem suficiente cercetări să vedem ce le lipseşte copiilor. Am câteva surprize pentru ei, dar una dintre surprize este aceea a diversificării activităţilor educative. De ce să nu facem teatru în şcoli? De ce să nu aducem filmele româneşti care sunt ecranizări ale unor opere literare, pe care profesorii de limba română le solicită la clasă? (...) De ce să nu facem mai mult sport? De ce să nu avem discuţii despre internet şi educaţie, despre Facebook şi educaţie, despre lucrurile bune şi cele mai puţin bune? De ce să nu antrenăm copiii noştri să facă mai bine faţă riscurilor?", a spus Remus Pricopie.
El a amintit despre un "un proiect mai vechi", dar care este de actualitate. "Există un manual realizat de nişte organizaţii: «Educaţia pentru risc». Acest manual sau acest tip de lecţii trebuie să fie reluate şi cuprinse în şcoli. Copiii trebuie să înţeleagă că, pe măsură ce cresc, au mult mai multe opţiuni, dar au şi mult mai multe riscuri", a spus Pricopie, vorbind despre "riscul de a fuma, de a consuma alcool şi riscul de consum de droguri".
Totodată, Remus Pricopie a spus că toţi cei implicaţi în educaţia copiilor ar trebui să semneze un acord. "Să vedem cum mass-media