Pagina de facebook este spatiu public, nu privat, a decis Curtea de Apel Târgu Mureş, în cazul fostului director de cabinet al Prefectului judeţului Mureş, Mircea Munteanu, care a contestat o sancţiune ce i-a fost aplicată de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării după ce a postat pe pagina de socializare mesajul "Arbeit macht frei - asta să înţeleagă protestatarii" un mesaj folosit de nazişti şi afişat la intrarea în lagărele de concentrare.
Munteanu a contestat la Curtea de Apel Târgu Mureş hotătârea CNCD şi a solicitat în cazul în care i se dădea câştig de cauză "publicarea hotărârii judecătoreşti într-un ziar de circulaţie naţională şi pe pagina proprie de internet, pentru prejudiciul moral creat, cu cheltuieli de judecată".
Însă Curtea de Apel Târgu Mureş a decis "hotărârea CNCD ca fiind temeinică şi legală, acţiunea reclamantului urmând a fi respinsă ca nefondată".
"Reţeaua de socializare Facebook, nu poate echivala, sub aspectul controlului mesajelor difuzate cu o căsuţă poştală electronică. Profilul său personal pe Facebook chiar dacă este accesibil doar prietenilor adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, oricare dintre „prieteni” putând distribui informaţiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul îl cunoştea", se arată în motivarea Curţii de Apel Târgu Mureş.
Munteanu a postat în ianuarie 2012, pe facebook, mesajul "Arbeit macht frei - asta să înţeleagă protestatarii", în timpul protestelor împotriva Guvernului Boc.
CNCD a stabilit că fapta lui Munteanu "constituie o propaganda nationalista care aduce atingere demnitatii umane si creeaza o atmosfera degradanta, umilitoare si ofensatoare indreptata impotriva grupului de protestatari, asemenea comunitatilor care au fost afectate de regimul si doctrina fascista de-a lungul istoriei".
"Ca urmare a autosesizarii Consiliului din dat