Ai încercat felurite tratamente medicamentoase şi nu reuşeşti să scapi de păcătoasele infecţii urinare. Dar te-ai gândit să apelezi la remediile ieftine, la îndemână şi cu adevărat eficiente? Ceaiurile, sucurile şi alte preparate din fructe şi plante sunt şi mai plăcute la gust, şi necruţătoare cu năzuroşii microbi...
Afecţiuni des întâlnite în special la femei, infecţiile urinare sunt cauzate de prezenţa unor microbi dăunători în urină sau de apariţia unor calculi la nivelul aparatului urinar. Primele semne care trebuie să-ţi dea de gândit sunt senzaţia de usturime sau de arsură în timpul urinării, durerile în zona lombară, febra, nevoia continuă de a urina, senzaţia de greaţă şi lipsa poftei de mâncare. Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, poţi încerca leacurile naturiste, recunoscute ca fiind foarte eficiente în procesul de curăţare a vezicii urinare şi în stimularea funcţiei renale.
Decocturile de afine şi de COADA-CALULUI, efect antibacterian
Afinele, mărgeluţele delicate cu gust acrişor şi colorate în nuanţe închise, sunt apreciate nu doar pentru calităţile lor gastronomice, ci şi pentru virtuţile terapeutice. Proantocianinele, substanţe valoroase din compoziţia fructelor, au efect antibacterian, mai ales contra E. Coli, care este responsabilă pentru majoritatea cistitelor, şi previn aderenţa bacteriilor la pereţii tractului urinar. Urmează o cură cu fructe proaspete, 300-500 g zilnic, sau poţi să le consumi uscate, de la Plafar, câte 100 g în fiecare zi.
De asemenea, poţi încerca şi un decoct din afine. 50 g de frunze şi fructe uscate se fierb în jumătate de litru de apă, timp de 30 de minute.
Amestecul se bea călduţ, fracţionat în trei reprize, de-a lungul unei zile. Nu în ultimul rând, datorită acţiunii calmante şi dezinfectante, decoctul de coada-calului trebuie şi el trecut pe lista cu leacuri ce te scapă de i