Protecţia Consumatorului, Protecţia Socială, transportul feroviar, administrarea drumurilor sau furnizarea de gaz este deja dirijată de la Braşov, iar mutarea acestor centre în alt judeţ ar însemna bani cheltuiţi fără sens
Proiectul de reîmpărţire administrativ-teritorială a României şi de stabilire a capitalelor regionale naşte în continuare polemici. Directorul adjunct al Agenţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov, Ovidiu Fodor (foto centru), consideră că în ceea ce priveşte desemnarea capitalei regiunii centru, nu ar trebui să mai existe astfel de discuţii fără sens, Braşovul având toate atuurile, mai ales că, în prezent, judeţul nostru deţine şefia regională a unor instituţii sau societăţi.
„Cei care vorbesc de capitala regiunii centru în alt judeţ, ori sunt rău-voitori, ori nu gândesc cum trebuie. În Braşov avem deja centrul regional al Protecţiei Consumatorului, al Protecţiei Sociale, al Direcţiei de Drumuri, al CFR sau al furnizorului de gaz”, a spus Ovidiu Fodor, care este şi preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) Braşov.
Acesta a precizat că mutarea acestor centre în alt judeţ ar însemna bani cheltuiţi fără sens, iar ţinând cont de bugetul de stat pe acest an, cel mai probabil astfel de cheltuieli nu ar putea fi susţinute. „Printr-o astfel de mutare s-ar crea un haos total în administraţie. Trebuie să luăm în calcul şi resursa umană din toate aceste centre, care este stabilită în Braşov, iar mutarea sa ar însemna alte costuri. Nu mai avem nici timpul necesar pentru a face astfel de operaţiuni”, a explicat directorul adjunct al AMB.
Un alt avantaj al Braşovului pentru a deveni capitala regiunii, enumerat de Fodor, este poziţia faţă de Capitala României, în contextul reducerii consumului fiind foarte important ca acest statut să fie deţinut de judeţul care est