Dragi cititori, promiteam de ceva vreme câteva sugestii care ajută un cuplu să facă faţă timpului, tentaţiilor, vremurilor şi mai ales evoluţiei şi mă ţin de cuvânt redând câteva rânduri despre acest subiect.
Din ce în ce mai multe cupluri renunţă la căsătorie, la relaţia de cuplu, apelând la duereroasa despărţire sau divorţ, în locul unei relaţii şubrede sau a unei casnicii nefericite sau în stagnare. Este poate nevoie, mai mult ca niciodată, să vorbim despre: Ce poate face un cuplu sau o căsnicie să funcţioneze. Sociologii spun că « Lumea se află într-o perioadă a ”crizei cuplului, a crizei familei” », că individualismul a ajuns la un nivel atât de ridicat încât distruge cuplul şi familia.
Este vizibil că astăzi oamenii caută relaţii diferite de alte vremuri, relaţii mult mai cuprinzătoare, profunde, care să-i facă să se simtă bine şi să-i ajute să evolueze, caută acel ”mai mult”.
Desigur că uneori acel ”mai mult” este simplificat la ”sex mai mult şi mai bun” dar,după o perioadă, protagoniştii vor realiza că ”mai mult” este de fapt nevoia de dragoste, de respect, de comunicare, de înţelegere, de egalitate în cuplu, de evoluţie împreună.
Cei care atrag atenţia asupra perioadei de criză la nivel modial spun că această etapă nu este decât o altă etapă a evoluţiei către familia/cuplul împlinită/împlinit, către o evoluţie a calităţii cuplurilor.
De cele mai multe ori atunci când ne căutăm „perechea” căutăm de fapt la cea/cel de lângă noi trăsături asemenatoare cu cele ale părinţilor, sau ale acelor persoane care ne-au crescut şi mai căutăm persoane care să ne ajute să recuperăm acele părţi din noi pe care le-am reprimat, acel sine pe care l-am pierdut pe undeva, acele sentimente, trăiri, comportamente pe care le-am reprimat pentru a ne putea adapta la viaţa de familie şi la cea socială. Căutăm, aşadar, persoane care să ne completeze. @N_