Zeolitul
Am început cu el, deoarece este singurul produs natural cunoscut, deocamdată, care poate face o decontaminare rapidă şi extrem de eficientă, scoţând din organism o mare varietate de toxine provenite din alimente. Mai exact, acest mineral natural are capacitatea de a extrage din corp metalele grele şi pe cele radioactive, multe dintre pesticidele prezente în fructe şi legume, dar şi aditivii sintetici din produsele alimentare industrializate. Ajuns în organism, zeolitul acţionează ca o formidabilă instalaţie de filtrare a sângelui, care este gradat curăţat de otrăvurile pe care le-am acumulat prin hrană sau băuturi. Se administrează sub formă de capsule ce conţin pulbere fin măcinată, din care se iau câte şase pe zi. O cură durează de regulă 90 de zile, apoi se face o pauză de 15-30 de zile, apoi administrarea se poate relua.
Urzicile proaspete
Sunt un aşa-numit detoxifiant viu, extrem de activ, dar care are efectele scontate doar consumat proaspăt. Or, chiar acum, în martie, suntem în plin sezon de recoltare a frunzelor fragede de urzică, bogate în clorofilă şi antioxidanţi. Clorofila pe care frunza urzicilor o conţine în mari cantităţi are capacitatea de a mobiliza toxinele din organism, care ulterior vor fi eliminate prompt prin urină, întrucât această plantă este şi un puternic diuretic. Pe urmă, urzicile consumate proaspete mai au două efecte extrem de importante:
ne reechilibrează din punct de vedere hormonal, mai ales la nivelul gonadelor (ovare/testicule), corticosuprarenalelor şi al glandei tiroide, care sunt şi cele mai grav afectate de toxinele din alimente. ne alcalinizează pH-ul organismului, diminuând în timp aciditatea sângelui, a salivei şi a urinei.Aceasta, în condiţiile în care excesul de aciditate al sângelui conduce la scăderea imunităţii, apariţia obezităţii, a bolilor tumorale. În